Лікар Марк Чавес, причетний до смерті зірки «Друзів» Метью Перрі, який помер 28 жовтня 2023 року від передозування наркотиками, визнав свою провину, повідомили ВВС. 

Чавес очолював кетамінову клініку й отримував таблетки з кетаміном від оптового дистриб’ютора за фальшивим рецептом. Пізніше він продавав ці таблетки лікарю Сальвадору Пласенсіа, який постачав їх Метью Перрі.

Прокурори з’ясували, що за кілька тижнів до смерті актора його помічник співпрацював із двома лікарями, щоби забезпечити Перрі кетаміном на понад 50 тисяч доларів. Зокрема, лікарі обговорювали, скільки вони зможуть стягнути з актора за флакон препарата.

За визнання провини лікарю Чавесу можуть зменшити тюремний термін. Зараз йому загрожує до десяти років ув’язнення. Суд винесе вирок 2 квітня 2025 року.

   

  • Метью Перрі став відомий після ролі Чендлера Бінга в серіалі «Друзі». Також він знімався фільмах «Девʼять ярдів» і «Десять ярдів». У 2023 році Перрі випустив мемуари, де розповів про акторське життя, стосунки, алкогольну й наркотичну залежність.
  • Перрі знайшли мертвим у його басейні вдома в Лос-Анджелесі 28 жовтня 2023 року. Тоді причиною смерті назвали «гострий ефекту» кетаміну – анестетика з психоделічними властивостями. Згодом поліція намагалася зʼясувати, де актор отримав кетамін. 
  • Урешті смерть Метью Перрі визнали нещасним випадком, оскільки серед причин також були утоплення, ішемічна хвороба серця і вплив бупренорфіну (для лікування опіоїдної залежності). Але згідно зі звітом судмедексперта Перрі не вживав наркотиків протягом останніх 19 місяців життя.
  • У серпні поліція висунула звинувачення п’ятьом людям, імовірно причетним до вбивства Перрі. Двоє лікарів дізналися, що актор цікавиться кетаміном для боротьби з депресією й тривогою, тож змовилися, щоби постачати йому наркотики. Помічник актора самостійно вводив йому наркотик без жодної медичної освіти.