Роман письменника й військового Артема Чеха «Хто ти такий» випустить американське видавництво Seven Stories Press.

Його переклад англійською зробили Олена Дженнінгс й Оксана Розенблюм. Роман матиме назву "Rock, Paper, Grenade" й вийде 1 липня 2025 року в друкованому й електронному форматі. 

У книжці йдеться про хлопчика Тимофія, його дорослішання, сім'ю, друзів й стосунки з колишнім контррозвідником Феліксом, який став частиною його сім’ї. В анотацію пишуть, що це «проникливий і реалістичний погляд на життя в пострадянській Україні, а також історія про пошук ідентичності в умовах війни».

   

  • У червні Артем Чех також видав книгу «Пісня відкритого шляху». Це роман про становлення особистості, визначеність із цінностями, прагнення волі. У центрі сюжету – колишній український кріпак, солдат російської імператорської армії, моряк, працівник північноамериканської залізниці й знову солдат Гнат.
  • За книгою «Хто ти такий?» українська режисерка Ірина Цілик зняла  фільм «Я і Фелікс». Він доступний на Megogo, Sweet TV, Kyivstar TV й Netflix. Одну з головних ролей, Фелікса, зіграв український письменник Юрій Іздрик.