Міжнародний фестиваль сучасного мистецтва ГогольFest проведуть у Запоріжжі з 18 по 20 жовтня 2024 року. 

Що в програмі?

Цьогоріч фестиваль присвячують Покрові й хочуть підтримати мешканців прифронтового Запоріжжя сучасними сенсами. У програмі – виступи українських гуртів Dakh Daughters, «Пиріг і Батіг», Zapaska.

На відкритті буде девʼятиметрова інсталяція, що є центральною частиною майбутнього меморіального комплексу «Посадка. Дерево пам’яті». Вона має вигляд металевого дерева, на кожній гілці закарбована «світла пам’ять про воїнів, які віддали життя за свободу». Автором комплексу є режисер і військовий Дмитро Костюминський. 

Уперше в Україні на фестивалі зіграють виставу «Місто Марії», а також «Сонячний народ». Окрім того, покажуть українсько-німецький проєкт «Серце Матері: діти зберігають наші сльози» від режисера Владислава Троїцького. Це історія про трагедію матерів, чиї діти на фронті. 

Анонсують і мультимедійну інсталяцію «Сховище. Покрова» в укритті, де можна буде послухати твори українських авторів і побачити роботи художників. Окремий артобʼєкт – це інтерактивна конструкція зі старих валіз, куди кожен охочий зможе покласти щось особливе для себе й доповнити інсталяцію. 

Повну програму можна переглянути за посиланням

Наскільки це безпечно?

Під час заходу будуть дотримуватися безпекових норм: більшість події проведуть в укриттях, а інші – у будівлях, обладнаних бомбосховищами.

Де придбати квитки?

Кількість квитків обмежена. Вони коштують 300 гривень і доступні за посиланням, на кожну з вистав окремо. Місце проведення повідомлять за 24 години до події у форматі смс. 

   

ГогольFest – міжнародний мультидисциплінарний циклічний фестиваль сучасного мистецтва. За час існування, з 2007 до 2021 роки, GOGOLFEST відвідали 595 тисяч глядачів, на 22 локаціях у 6 містах відбулося 4 тисячі подій, у яких взяли участь 20 500 українських і 1200 закордонних митців із понад 40 країн світу.

Фестиваль увійшов в пʼятірку найкращих Європи за версією EFFEAwards. Його проводили в Києві, Херсоні, Дніпрі, Маріуполі, а спеціальні фестивальні програми відбулися також в Осло, Берліні, Гамбурзі, Дюссельдорфі й Празі.