Головне управління комунікацій ЗСУ й гурт «ТНМК» представили трек «Піксель боронить своє» до Дня захисників України. 

У пісні розповідають про пригоди анімованого супергероя Пікселя, який уособлює українських військових. До неї представили відеокліп, де на уроці історії дівчинка малює портрет свого тата, який захищає країну. Коли починається тривога, вона спускається в укриття, де й з’являється Піксель. Разом із ним на захист України стають українці попередніх епох, символи нацспротиву й літери української абетки.

Героя Пікселя створили, щоб розповідати дітям, які ніколи були в Криму, Донецьку чи Луганську, про історію боротьби українців проти російської агресії. «Не варто боятися говорити з дітьми про складні теми. Головне – дібрати правильні слова й інтонацію, щоб розповідати про сучасну війну та внесок захисників і захисниць», – коментує команда «Книги-мандрівки. Україна», які також долучилися до створення проєкту. 

   

Кліп став другим у серії анімованих роликів про Пікселя. Прем’єра першого анімаційного ролику про Пікселя відбулася 24 лютого 2024 року, згодом його додали до програми «Всеукраїнська школа онлайн» (предмет «Історія», 5 клас). 

Обкладинка: «ТНМК»