Українська науково-фантастична комедія «Ти – Космос» отримала «Золотого восьминога» – головний приз на кінофестивалі в Страсбурзі, повідомляють організатори події.

Перемога в Страсбурзі відкриває фільму шлях до змагань за найпрестижнішу нагороду європейського жанрового кіно «Золотий Мельєс». В Україні прокат стрічки почнеться навесні 2025 року.

Тизер фільму «Ти – Космос»

За сюжетом, український далекобійник Андрій Мельник залишається чи не останньою людиною у всесвіті після вибуху Землі, поки на звʼязок не виходить француженка на імʼя Катрін. Вони вирішують летіти назустріч одне одному. Ця подорож триває три довгі роки, протягом яких герої закохуються.

«У самому серці цієї історії лежить самотність і наше бажання знайти когось, кому ми можемо бути потрібні. Навіть, якщо для цього потрібно перетнути всю галактику», – кажуть у команді фільму.

Для знімань створили складні павільйонні декорації, аніматронік робота Максима, який самостійно рухався в кадрі, концепти корабля й інтер’єрів, щоб показати всі космічні сцени дійсно «космічно».

Головну роль зіграв Володимир Кравчук, котрий нині служить у ЗСУ. Партнером по фільму став робот Максим, якого озвучив військовий Леонід Попадько. Фільм спродюсував Володимир Яценко («Дике поле», «Атлантида», «Додому»).

   

Павло Остріков почав працювати над сценарієм фільму у 2011 році. Це його повнометражний дебют як режисера.

Робота над стрічкою розпочалась у листопаді 2021 року. Науково-фантастичну комедію презентували на кіноринку Cannes Marche du Film’s Frontieres Platform Каннського кінофестивалю в 2024 році.

обкладинка: ForeFilms