Репер Курган, справжнє ім'я якого Женя Володченко, випустив першу сольну пісню за три роки «Червоним бузком».

Це сумна композиція про реалії війни Росії проти України. Лірика Жені – це те, за що люблять його сольну творчість: ретровейв-біти, багатогранна образна лірика, екзистенційні теми, пише «Слух».

«Ця пісня давалась мені важко. Дуже довгий час не виходило підібрати слова, чомусь блокувались всі емоції в нуль, а писати без емоцій – це все одно, що складати в гостях конструктор лего, який тебе зовсім не цікавить», – каже Курган.

Трек уже можна послухати на Spotify, Apple Music i iTunes. Курган також влаштовує сольні концерти в трьох містах України. 3 жовтня заспіває у Львові, 6-го – у Києві й 7-го числа – у Харкові. Знайти квитки можна тут. Поки що коштують вони від 400 гривень, а з 30 вересня ціни зростуть.

   

Курган випустив свій перший мініальбом «Бібліотека странних знаній» у 2018 році. У січні 2021 року музикант заспівав кілька своїх пісень у Національній бібліотеці імені Вернадського в межах проєкту Zmova. У лютому 2021-го Курган випустив свій другий сольний альбом «Квантовий суржик». 

   

З перших тижнів повномасштабної війни співзасновники гурту «Курган & Agregat» і YouTube-каналу «Селюки» Аміл і Раміл Насірови працюють як волонтери, збираючи кошти на потреби Збройних сил України. Читайте історію про їхнє волонтерство, творчість під час війни та третього учасника гурту Женю Володченка, який приєднався до ЗСУ.

Обкладинка: Курган