Український дистрибʼютор AdAstra показав трейлер фільму «Учень. Історія Трампа» про ранні етапи карʼєри кандидата в президенти США від партії республіканців.

Фільм показуватимуть у кінотеатрах України з 17 жовтня, напередодні виборів у США, що відбудуться 5 листопада. Премʼєра стрічки пройшла на Каннському кінофестивалі.

Байопік охоплює період 1970–1980-х років, коли Дональд Трамп найняв адвоката Роя Кона, щоб «урятувати батькову імперію й збудувати свою». «Містер Кон навчить свого учня «головним принципам» політичного життя: атакуй, нічого не визнавай і завжди перемагай, за будь-яку ціну», – ідеться в описі до стрічки.

Дональда Трампа зіграв Себастіан Стен («Я, Тоня»). У ролі адвоката Роя Кона – Джеремі Стронг («Джентльмени»), Івану Трамп зіграла Марія Бакалова («Вартові Галактики 3»).

Фільм зрежисував данець іранського походження Алі Аббасі («Шеллі», «На межі світів») за сценарієм журналіста Гебріеля Шермана. Його фільм «банили» в Ірані й Росії. Те саме пробували зробити і з «Учнем». Утім картину покажуть у США навіть попри те, що сам Трамп називає її «суцільною брехнею», а його адвокати пробували скасувати покази в США, писав The Guardian.