Xbox та українська студія GSC Game World випустять документальний фільм War Game: The Making of S.T.A.L.K.E.R. 2 про розробників гри в умовах війни, повідомляє Variety. Трейлер стрічки вже представили.

До початку повномасштабного вторгнення компанія GSC Game World базувалась у Києві. Після нападу Росії в лютому 2022 року студію перевели в Прагу, де розробники продовжують працювати над завершенням гри. 

У центрі документалки War Game – особисті історії креативної директорки Марії Григорович і її команди про життя, роботу в зоні бойових дій і переїзд студії в іншу країну. Між розповідями команди у фільмі показують воєнні злочини росіян. «Зняти цей фільм не було моєю мрією. Але ми подумали, що важливо поділитися зі світом трохи більше про те, як важко жити під час війни», – каже Григорович.

Режисером стрічки став Ендрю Стефан (Power On: The Story of Xbox). Фільм українською мовою вийде 3 жовтня на YouTube-каналах Xbox i GSC Game World із понад 45 мовними варіантами субтитрів.

   

Перша частина S.T.A.L.K.E.R. вийшла у 2007 році. Вона частково заснована на повісті братів Стругацьких «Пікнік на узбіччі». Після оригінальної гри з підзаголовком «Тінь Чорнобиля» вийшло ще два доповнення: S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky i S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat».

   

GSC Game World анонсували продовження S.T.A.L.K.E.R у 2010 році, однак проєкт скасували, а більшість команди перейшла в іншу студію. Роботу над наступною частиною гри відновили в травні 2018 року, перший її постер студія показала в березні 2019-го. У липні 2020 року компанія Microsoft у межах анонсу відеоігор на Xbox Series X показала трейлер майбутньої S.T.A.L.K.E.R. 2.

Вихід гри анонсували на 5 вересня 2024-го. Дату релізу неодноразово переносили, зокрема через російсько-українську війну. Спершу шутер мав вийти у 2022 році, однак компанія GSC Game World передислокувалися в Прагу. Наприкінці липня дату знову перенесли – гра має вийти 20 листопада 2024 року.

   

Дії S.T.A.L.K.E.R. 2 відбуваються в зоні відчуження Чорнобильської АЕС. Гра поєднує елементи шутера, горора й імерсивного симулятора. Основний сюжет гри триває приблизно 40 годин і є варіантивність у проходженні сюжету, який закінчується чотирма різними кінцівками. 

   

The Village Україна розповідала про найочікуваніші ігри 2024, у які можна (і варто) пограти. Серед них – GTA 6, римейки Final Fantasy VII і Persona 3, «Зоряні війни» з відкритим світом.

Відео й обкладинка: Xbox