Театрально-музичний гурт Schmzlgauzen випустив новий мініальбом (EP) «Втомлена стріт».

До нього ввійшли три треки: «Боги», «Бріджит» й «Втомлена стріт». На відміну від попереднього альбому з латинськими мотивами, тут гурт використав більше стилістики R&B, альтернативи й речитатив.

Усі треки створювали для нової вистави «Маттіа Паскаль. Опера відтінків». Це вистава про співака міланського кабаре Маттіа Паскаля і його товариша піаніста-акомпаніатора Франца. Згідно із сюжетом, вони шукають сценічну історію для цього вечора й намагаються розібратися, чи їхня реальність дійсна чи є вигадкою автора цієї історії.

«У нашій дебютній виставі «Твій Віль» була романтизація образів вина, моря, жінок. Натомість «Опера відтінків» більш конкретна й трагічна. Але трагічність має різноманітну палітру відтінків почуттів, тому хтось може побачити в ній комедію», – каже соліст гурту Михайло Матюхін. Нову програму гурт представить у турі Україною: на концерти в Києві квитки вже розкупили.

   

Театрально-музичний гурт Schmalgauzen створили у 2020 році в альмаматер – університеті Карпенка-Карого. Команда вже презентувала програми «Твій Віль» (за мотивами творів Августа Стріндберга й Томаса Манна), Avgusto&Gustav (за мотивами творів Роберта Вальзера) і Silence to Silence (за мотивами творів Семюеля Бекета).

Напередодні премʼєри їхнього першого кліпу в червні «Віледж» зустрілися з учасниками гурту на їхній репетиційній базі й запитали, що потрібно, щоб «імпровізація в системі» вдалася, чому важливо поставити програму за Миколою Вінграновським, який був здатен писати водночас про космос і про сало, і навіщо театрально-музичному гурту створювати кліп.