До гастрономічного путівника Michelin Guide включили ресторан української кухні в Чикаго – Anelya.

Ресторан назвали на честь бабусі шеф-кухаря Джонні Кларка, яка народилася у Харкові. В Anelya готують вареники, полтавські галушки, голубці, борщ, банош, пампушки, паштет, корейську моркву.

Серед десертів там пропонують «Наполеон», «Київський торт», «Медовик» та інше. У закладі також можна замовити різноманітні напої. Наприклад, крафтові коктейлі та вина.

Джонні Кларк вперше відвідав Харків у 2023 році. «Ця подорож і надихнула його на створення ресторану, який би просував українську традиційну та сучасну кулінарну традицію у США», кажуть в МЗС України.

   

Michelin Guide – офіційний сайт авторитетного ресторанного рейтингу, який щороку складає список найкращих закладів. Заснований у 1900 році. Гід присуджує зірки Michelin, які свідчать про високий рівень ресторану.

Фото: МЗС