Компанія Lego разом з американським співаком і репером Фарреллом Вільямсом випустила колекційний конструктор – космічний шатл. 

«Я виріс у часи, коли людство було одержиме небом, технологіями та ракетними системами. Космічний шатл був здатний доставити вас не просто «кудись», а аж на Місяць», – Вільямс розповів, чому обрав для співпраці саме шатл.

Чим цікавий новий набір

У новому наборі 966 деталей. Спеціально для шатлу створили абсолютно нову комбінацію кольорів. «Найпомітнішою такою комбінацією є козирок лобового скла, вперше в історії лакований золотим кольором. Це один із найбільших елементів, який ми колись вкривали лаком, і він виділяється як фокусна точка всієї моделі», – каже дизайнер Джордж Джилліатт.

Конструктор складається з трьох частин:

  • блискучий чорно-золотий шатл символізує безмежний потенціал, що злітає і несе людину куди завгодно;
  • яскраві кольори реактивного потоку символізують уяву, творчість і силу гри;
  • рахівниця із 49 голів мініфігурок. Спеціально для набору створили понад 30 нових мініголів, тож тепер кожен зможе отримати копію Фаррелала Вільямса та Гелен Ласічан

«Найскладнішим завданням для створення цієї моделі була необхідність побудувати реактивний потік під кутом для динамічного вигляду моделі», – каже Джилліатт. Для цього випробували багато різних технік і зрештою зійшлися на використанні трикутників із LEGO Technic. Завдяки таким деталям струмінь шатлу «виступає» з хмари плавно під певним кутом. 

Набір можна купити вже з 20 вересня на офіційному сайті Lego, він коштує 110 доларів. 

Фільм із конструктора?

Також цієї осені вийде анімований фільм «Деталь за деталлю», присвячений життю Фаррелла Вільямса. Анімаційний байопік знімали за допомогою конструктора Legо. Фільм вийде у США 11 жовтня 2024 року, про прем’єру в Україні поки що нічого не відомо.


Це новий колекційний набір Lego. Він складається з трьох частин –  власне
космічний шатл, реактивний потік з унікальними поєднаннями кольорів і рахівниця
із 49-ма головами, 30 з яких створили спеціально для набору Фото: Lego

Це фігурка Фаррелла Вільямса, яку теж спеціально створили для цього набору. Співак також знімає анімаційни фільм «Деталь за деталлю» задопомогою цього набору Фото: Lego

   

У серпні 2024 року Lego випустила набір конструктора, присвячений культовому мультфільму 1993 року «Жах перед Різдвом» Тіма Бертона. З деталей можна створити три головні локації мультфільму: Спіральний пагорб Діснея, будинок Джека Скеллінгтона й Ратушу. Конструктор приурочили до Геловіна, «щоб усі фанати змогли купити й зібрати набір вчасно до свята». 

Фото й обкладинка: Lego