Український меблевий бренд Kint і мануфактура вовняних виробів Gushka представили перший спільний проєкт – колекційні крісла Puffa m4 stranded та Puffa m4 brushed.

Це крісла в оббивці з натуральної карпатської вовни, які виконали в двох автентичних техніках. Крісло Puffa m4 stranded зробили в гуневій техніці – це метод накладання пасм у гладкій техніці. Візуально вона має об’ємніший вигляд. Вовну для другого крісла Puffa m4 brushed вкладали шляхом ручного розчісування у традиційній гладкій техніці.

«Вироби поєднують звичні форми з традиційними техніками ткання, які здавна використовують для виготовлення одягу вівчарів у гірських регіонах. Гуня має довгі або розчесані пасма, що захищають від вологи, вітру та водночас дають течію вітерцю», – розказує співзасновниця бренду Gushka Дарина Луканюк. 

Ці крісла стали частиною меблевої колекції Puffa system від бренда Kint. Puffa – це система м’яких меблів із 16 модулів, з яких можна «будувати» свої унікальні меблі. «Puffa у поєднанні з Gushka – це про перетин традиційних для ткацьких технік і сучасного лаконічного дизайну», – каже дизайнер, засновник і креативний директор львівської дизайн студії Mudu Ростислав Сороковий.

Офіційно крісла представили в межах днів сучасного українського дизайну «ДВРЗ Design Days» у галереї Panoptikum. У тематичній зоні «Стан поза часом» воно відображає прагнення українців повертатися до традицій рідної землі, кажуть у команді.

Ось такий вигляд мають крісла-вівці від українських Kint і Gushka Фото: Kint, Gushka 

Це крісло Puffa m4 stranded, яке зробили в гуневій техніці.
Пасма вклали у гладкій техніці ФОТО: Kint, Gushka 

Вовну для другого крісла Puffa m4 brushed вручну розчесали
у традиційній гладкій техніці Фото: Kint, Gushka 

   

Студія Gushka відновлює давні ремесла й створює з натуральної вовни предмети домашнього вжитку й одяг. Усі вироби майстри створюють вручну. Спершу добре промивають вовну, сушать і фарбують у потрібний колір. Далі вовна готова до «розчісування» і набуває форми солодкої вати. Після чого майстрині перетворюють вовну на нитку, з якої ткатимуть вироби.

фото й обкладинка: Kint, Gushka