Артпростір «Модуль тимчасовості» (МОТ) й аукціонний дім Tajan проведуть благодійний аукціон у Парижі.

Зібрані кошти передадуть на відновлення мистецьких інституцій, що були пошкоджені внаслідок російської агресії в Україні. На аукціоні представлять роботи 23 митців, які брали участь у першій виставці простору.

Для проведення аукціону митці ц галереї з Франції і США безкоштовно надали двадцять шість лотів. Зокрема, Galleria Continua, Danysz Gallery, Praz-Delavallade, Galerie Papillon, Sapar Contemporary.

На аукціоні представлять:

  • портрет Сергія Нігояна від португальця Vhils;
  • принт «Я народжена не для того, щоб підкорятися» з серії «Розмови» від француженки Тані Муро;
  • одну з вишивок серії «Тривога» українки Жанни Кадирової;
  • скульптури індійця Субодха Гупти, американця Марка Дженкінса, українки Марії Куликівської й алжирця Аделя Абдесемеда;
  • принти Володимира Манжоса, Олексія Сая, Олексія Кондакова, французького вуличного митця Zevs, французько-американської мисткині Прун Нуррі й співзасновника американського дуету Soundwalk Collective Стефана Краснянського;
  • інсталяцію-постер Томаса Гіршгорна.

Текож серед робіт, які представлять на аукціоні, будуть картини й інсталяції, що створили П’єр Ардуван, Гіслен Бертолон, Катрін Бох, Анн-Флор Кабаніс, Філіп Коньє, Ноель Долла, Нікіта Кравцов, Роман Мінін і Ліонель Сабате.

Ознайомитися з усіма лотами й зареєструватися як учасник аукціону можна за посиланням. Аукціон відбудеться в просторі аукціонного дому Tajan за адресою 37 rue des Mathurins 24 вересня, о 17:00.

 

МОТ, або Module of Temporality («Модуль тимчасовості») – культурний проєкт don’t Take Fake й Balbek Bureau. На Контрактовій площі в Києві простір працював з лютого 2023 року. Протягом року конструкцію, складену з 27 контейнерів-модулів, також перевозили Україною з виставкою робіт 28 світових й українських художників. У червні артпростір відновив роботу на площі Гасина у Львові.

The Village Україна побували всередині тимчасового простору до його відкриття в Києві й розпитали в організаторів, як з’явився задум «Модуля тимчасовості» й чому обрали саме таку форму й утілення.