Українець Євгеній Трончук створив сайт, на якому зібрали українськомовний контент для дітей будь-якого віку: казки, колискові, мультсеріали й відео дитячих блогерів. 

Як виникла ідея?

Донька Трончука любить дивитися мультики на YouTube, але там важко прибрати російськомовний контент. До того ж на платформі багато треш контенту, контенту для дорослих і постійні рекомендації Shorts, які Євгеній вважає злом і для дорослих. А на YouTube Kids дуже малий вибір. Тож розробник вирішив створити окремий сайт «схожий на YouTube, але з відібраними мультиками з українським озвученням і з нормальною тематикою».

Що можна подивитися на сайті?

Зараз на платформу додали 3384 мультики, вони розділені на плейлісти. Є окремі категорії для малюків, дошкільнят і школярів. Для малюків пропонують казки, колискові, навчальні мультики для вивчення цифр, букв, тварин. Для дошкільнят зібрали «Свинку Пеппу», «Землю первісних часів», а також відео з YouTube каналів дитячих блогерів. Школярі можуть подивитися «Клуб Вінкс» і «Захисники Петронікс». Дивитися мультики можна тут

Усі відео на сайті поширюють з YouTube з дозволу платформи. Під час перегляду в плеєрі видно назву каналу, зазначив Євгеній. Зараз сайт допрацьовують, зокрема, наповнюють контентом. На платформі більшість відео відповідають інтересам дівчаток, зазначають коментатори в Х. Тож розробник обіцяє додати й контент для хлопців і збирає ще фідбеки для поліпшення платформи. 

   

До українського онлайн-кінотеатру Sweet.tv додали мультсеріали за ліцензією Disney і Nickelodeon. Тепер там можна подивитися «Таємниці Ґравіті Фоллс», «Рапунцель», перезапуск «Качиних історій» 2017 року, «Щенячий патруль», «Губку Боба», «Пінгвінів Мадагаскару» й «Черепашок-ніндзя».

Обкладинка: IsisMasshiro (DeviantArt)