Світова прем’єра українського дебютного фільму Павла Острікова «Ти – космос» відбулася на міжнародному кінофестивалі в Торонто 7 вересня в межах офіційної програми Discovery («Відкриття»).

В Україні прокат фільму почнеться навесні 2025 року. На фесті ForeFilms показали трейлер.

Фільм «Ти – космос» розповідає про українського далекобійника Андрія Мельника. Він залишився останньою людиною у всесвіті після вибуху Землі, поки на зв’язок не виходить француженка Катрін. Андрій і Катрін вирішують летіти назустріч одне одному. Ця подорож триває три довгі роки, протягом яких герої закохуються.

«У самому серці цієї історії лежить самотність і наше бажання знайти когось, кому ми можемо бути потрібні. Навіть, якщо для цього потрібно перетнути всю галактику», – кажуть у команді.

Для зйомок створили складні павільйонні декорації, аніматронік робота, який самостійно рухався в кадрі, концепти корабля й інтер’єрів, щоб показати всі космічні сцени дійсно «космічно».

Головну роль у фільмі зіграв Володимир Кравчук, котрий нині служить у ЗСУ. Його партнером по фільму став робот Максим, якого озвучив військовий Леонід Попадько. 

   

Павло Остріков почав працювати над сценарієм фільму з 2011 року, це буде його повнометражний дебют як режисера. Робота над стрічкою розпочалась у листопаді 2021 року.

Науково-фантастичну комедію презентували на кіноринку Cannes Marche du Film’s Frontieres Platform цьогорічного Каннського кінофестивалю.

Відео й обкладинка: ForeFilms