Творче об’єднання «Ніч в Університеті» за підтримки Українського культурного фонду організують серію вечірніх екскурсій «Ніч у Музеї. Розстріляне відродження».

Тема екскурсій – період Розстріляного відродження та його представники, серед яких Лесь Курбас, Теодосій Мовчанівський, Микола Хвильовий, Михайло Бойчук. Також розповідатимуть про репресії, сфабриковані звинувачення і трагедії Биківні та Сандармоху, про театр і літературу, мистецтво і науку, побут і українізацію.

Екскурсії тривають близько двох годин. Відвідувачі мають пройти по певному маршруту з екскурсоводом, який є водночас актором. Під час екскурсії актори показують кілька театралізованих постановок, присвячених темі заходу. 

Екскурсії проведуть 12, 14 та 15 вересня з 17:30 до 21:30 у Музеї видатних діячів української культури, відомому як «Український Парнас». Його можна знайти за адресою вулиця Саксаганського, 97.

Участь в екскурсіях безкоштовна за попередньою реєстрацією, яка розпочнеться 10 вересня, о 19:00, за посиланнями у телеграм та фейсбук «Ніч в Університеті». 

   

Піратські пригоди в Театрі Лесі Українки, підлітки, що намагаються протистояти російській пропаганді в літньому таборі окупованого Криму й французький фарс у Театрі на Подолі: зібрали добірку театральних прем’єр, які варто відвідати у вересні.