Гурт Latexfauna випустив кліп на пісню Sweet.

Перед концертом у Києві гурт представив пісню Sweet, саундпродюсером якої є соліст гурту The Maneken Євген Філатов. Режисером кліпу став Віталій Єрмак.

«Якось директор гурту Боря здивувався, що в українській мові є таке слово «натщесерце». Зезюлєксус розчулився, шо Борис проникся естетикою української мови й пообіцяв написати пісню зі словом «натщесерце», – кажуть в описі відео.

   

Latexfauna – український інді-рок гурт, який створили у 2015 році. Наприкінці вересня 2022-го гурт випустив свій другий альбом «Сенбернар».

У вересні на своїй сторінці в Instagram гурт опублікував допис під назвою «Яка ти однокласниця?», присвячений початку навчального року. У дописі музиканти розмістили фото в образах школярок, які згенерував ШІ. А також додали варіанти відповідей на кшталт: «Аліна – дівчина з найкрасивішою сракою».

У мережі гурт розкритикували, звинуватили в сексуалізації підлітків, мізогінії й нормалізації булінгу. Проте гурт опублікував ще одну добірку з назвою «Який ти однокласник?» та подібними варіантами відповідей.

Пізніше Latexfauna опублікувала ще один пост під назвою «Що не так з нашим жартом?» На останньому слайді вони додали: «Перепрошуємо, обісралися». Наразі дописи про однокласниць й однокласників видалили.