Архітектурне бюро IK-architects створило з війського намету виставковий простір «Дизайн Свободи» в межах другого Kyiv Design Week, який проходив із 28 серпня по 4 вересня в Мистецькому Арсеналі.

Для створення простору використали каркас військового намету, який після проведення події передали військовим. У просторі розмістилися близько 49 учасників, серед яких архітектори, предметні дизайнери, фешн-дизайнери, художники, майстри, керамісти та інші. 

Металевий каркас має площу близько 150 м², який збудували з кількох наметів. Головною складністю проєктування називають неординарні розміри намету. Інаціативу створили, щоб передати «символізм цивільного й військового життя українського суспільства».

«Поки Збройні сили є нашим куполом і захистом – наметом, ми є їхнім фундаментом – каркасом, який підтримує їх з тилу», – кажуть автори проєкту.

   

Уперше Kyiv Design Week відбувся у 2023 році в Цюриху, Швейцарії, а також з декількома подіями в Києві. Цього року KDW повноцінно проходив в українській столиці та з інтеграціями в межах Zurich Design Weeks і Paris Design Week.