Документальний фільм про українського виконавця Назарія Яремчука можна буде подивитися на платформі кіно та телебачення «Київстар ТБ».

«Яремчук: Незрівнянний світ краси» створила команда Knife! Films за ініціативи доньки виконавця Марії Яремчук. Режисером фільму став Артем Григорян, а співпродюсером – Максим Сердюк.

Для створення фільму використали фотоальбоми й відеокасети із сімейного архіву виконавця, записи з особистих щоденників і хронік: від перемоги на конкурсі «Пісня-71» із «Червоною рутою» до політичних переслідувань КДБ, загибелі Володимира Івасюка, виступів у Чорнобилі й Афганістані.

На «Київстар ТБ» проглянути фільм можна буде з 12 вересня, після завершення кінопрокату.

 

Українська премʼєра фільму про Назарія Яремчука відбулася на «Миколайчук Open», який пройшов у Чернівцях з 15 по 23 червня. У кінопрокат фільм вийшов 8 серпня.

«Яремчук: Незрівнянний світ краси» став найкасовішою документальною стрічкою. Стрічка зібрала 9,9 мільйона гривень за три вікенди в прокаті. Фільм обігнав «20 днів у Маріуполі» Мстислава Чернова, який зібрав девʼять мільйонів гривень у прокаті.

Напередодні виходу кінострічки Філ Пухарєв, музикознавець й автор книги «Це вам не естрада», автор Telegram-каналу «Плай», музичний оглядач й експерт фільму «Яремчук: Незрівнянний світ краси», розповів The Village Україна про те, чому Назарій Яремчук – перша попзірка України.