У музеї європейських і середземноморських цивілізацій у французькому Марселі відкрили нову виставку, головна тема якої оголеність, пише The Guardian.

Один вечір на місяць, коли музей зазвичай закритий, виставку Naturist Paradise проводять оголеними та для оголених. Так відвідувачі можуть дізнатися своє ставлення до натуризму й самі стають натуристами. Однак гостей просять не знімати взуття, щоб не загнати собі в ноги скалки. Хоча охочі можуть й роззутися.

На виставці представили 600 фото, фільмів, журналів, картин, скульптур й інших витворів мистецтва з натуристських спільнот і приватних колекцій Франції і Швейцарії.

   

Натуризм – це стиль життя у гармонії з природою, учасники якого практикують несексуальну оголеність. Натуризм часто порівнюють з нудизмом, хоча останній лиш підкреслює практику оголеності. Натуризм же вчить цінувати сутність людини, відкидаючи штучні соціальні норми та стандарти.

   

Спеціальну екскурсію для нудистів провели в Барселоні в жовтні 2023 року. За словами екскурсовода, музей хотів, щоб люди, які розглядали статуї, могли почуватися так само, як ті, на кого вони дивляться.

Фото й обкладинка: Christophe Simon/AFP/Getty Images