У Києві проведуть благодійний фестиваль True & Local крафтової й фермерської гастрономії.

У фудмаркеті візьмуть участь понад 40 крафтових виробників, зокрема сирів і молочних продуктів, ковбас і м’яса, напоїв, чаїв, меду й солодощів, а також веганських альтернатив. Там також будуть пʼять пекарень, шеф-кухарі, нутриціологи та інші.

Програма фестивалю:

  • Живий музей хліба. Представлять понад 20 видів автентичного українського хліба: комеч, дивень, чесанка, медяник, короваї й коржики.
  • Тематична вечеря з шефом Ігором Мезенцевим. Придбати квиток можна тут.
  • Фудкорт. Представлять сім точок сучасної української кухні, а також вибірку крафтового пива й квасу від броварні «Сільпо», вина власного імпорту.
  • Хлібний попап від київських пекарень. Зокрема, від «Завертайло», «Спельта», Leila Bakery, «Марчук Хліб».
  • Лекторій на тему здорового харчування й української їжі. Серед лекторів – Наталія Самойленко, Анна Завертайло, Олена Брайченко, Костянтин Грубич, а також представники проєкту Slow Food Ukraine.
  • Музичний супровід. 

Фестиваль підтримує благодійний збір «Плюс на життя», у межах якого планують зібрати 40 000 000 гривень на засоби тактичної медицини для підрозділів ГУР, батальйону «Вовки Да Вінчі», бригад «АЗОВ» і 3 ОШБр.

Долучитися до збору можна, якщо придбати продукцію виробників на фестивалі або спеціальні благодійні лоти: крафтові хлібні пташки, зліпки хліба, а також фермерський сир.

Фестиваль організовують «Сільпо», «Лавка Традицій» і Slow Food Ukraine у партнерстві з Mastercard.

 

Коли:

31 серпня–1 вересня

Де:

вулиця Спаська, 36/31

Скільки:

вхід безкоштовний 

   

Рейв у стилі наших пращурів, виставка «Воля до життя», перегляд фільму «Післяобрази», концерт гурту «ЩукаРиба», фестиваль здоровʼя, благодійний маркет, шкільний ярмарок у піцерії й тренування-вечірка на даху. Зібрали події на вікенд у Києві 30 серпня – 1 вересня.