Гурт Vivienne Mort випустив новий альбом «Фата» вперше за 5 років.

«Це наша спроба чесно й безкомпромісно відрефлексувати події останніх двох років», – каже солістка гурту Даніела Заюшкіна. Умовно альбом поділили на три частини: усвідомлення й адаптація до нової реальності, прощання зі старою реальністю й розквіт почуттів, пошук себе й віри в майбутнє.

 

 

До нього ввійшли 13 композицій, зокрема «Ізюм», «Усі в мені», «Любові не стало», «Східний експрес» й «Іскра». А назва має два значення – головний убір нареченої, який «закриває її від усього світу і який вона знімає, звільняючись», і доля, жереб (fata).

Окрім традиційного квартету (клавішні, ударні, бас-гітара й вокал), гурт використав і цимбали, ліру, деревʼяні й мідні духові, гітари, перкусію й народний вокальний квартет. Послухати альбом можна за посиланням, а в листопаді 2024 року Vivienne Mort їдуть у концертний тур містами України з його презентацією.

   

Гурт Vivienne Mort призупинив музичну діяльність восени 2019-го, але через пандемію коронавірусу прощальний тур групи неодноразово переносили. Він відбувся восени 2021 року. Це був останній тур групи в тодішньому складі музикантів. Фронтвумен Даніела Заюшкіна продовжила виступати й писати нові пісні.