Видавництво Stretovych відкрило передзамовлення на першу книжку українського режисера й сценариста Антоніо Лукіча – «Мої думки про кіно. Як перекласти життя на сценарій».

«Це легко, весело й художньо написаний конспект, який допоможе у створенні сценарію фільму, хорошої історії або зануритися у світ кіно зсередини. Тут описаний весь процес: від роботи з ідеями й героями до прописування діалогів і деталей у сюжеті», – ідеться в анотації книжки.

Видання буде корисним для всіх, хто працює зі словом, розповідає історії в різних форматах, цікавиться сценаристикою й сторителінгом, хоче глибше зрозуміти «як це зроблено» в кіно.

Передзамовити книжку можна за посиланням, вона коштує 390 гривень. Відправлятимуть книжки з 18 листопада. Антоніо Лукіч підпише кожну передзамовлену книжку, а три випадкові передзамовлення з Києва режисер доставить особисто. 

   

Антоніо Лукіч – режисер одних із найбільш касових українських фільмів: «Мої думки тихі» й «Люксембург, Люксембург». Він запустив YouTube-канал «Мої думки про кіно», у якому він публікує відеоесе про кіно. Наразі на його каналі вже вийшли сім епізодів.

   

Дебютний фільм Лукіча «Мої думки тихі» зібрав понад 10 мільйонів гривень й отримав премію FIPRESCI на Одеському міжнародному кінофестивалі. У Kyiv Academy of Media Arts Антоніо розповів, як знімали стрічку і що планує робити після дебюту.

   

Друга повнометражка «Люксембург, Люксембург» вийшла в прокат у квітні 2023 року. The Village Україна розпитав Лукіча й Насірових про знімання в Лубнах і Люксембурзі, найскладніші драматичні сцени й кіно під час повномасштабної війни.

Фото й обкладинка: Stretovych