Документальний фільм «Яремчук: Незрівнянний світ краси» став найкасовішою документальною стрічкою, повідомляє Film.ua Group, що займається дистрибуцією фільму, передає Forbes.

Стрічка про українського виконавця Назарія Яремчука зібрала 9,9 мільйона гривень за три вікенди в прокаті. Фільм обігнав «20 днів у Маріуполі» Мстислава Чернова, який зібрав девʼять мільйонів гривень у прокаті.

Водночас фільм «20 днів у Маріуполі» досі на першому місці за кількістю глядачів. Стрічку переглянули 66 тисяч глядачів, а «Яремчук: Незрівнянний світ краси» – майже 63 тисячі глядачів. Прокат фільму про Яремчука ще триває.

До поширення інформації про прокат фільму доєдналися бренди, медіа й лідери думок, каже керівниця кінотеатрального напрямку «Film.ua Дистрибуція» Надія Коротушка.

Проте на вихід фільму в прокат вплинули труднощі в домовленостях із кінотеатрами. «Нам доводилося буквально вмовляти кінотеатри в Черкасах, Рівному, у західній частині Україні, великі мережі взяти кіно в прокат», – каже Коротушка.

 

Українська премʼєра «Яремчук: Незрівнянний світ краси» відбулася на «Миколайчук Open», який пройшов у Чернівцях з 15 по 23 червня. У кінопрокат фільм вийшов 8 серпня.