Першу виставку політичних прикрас Brave To Live проведуть у книгарні «Сенс на Хрещатику» в межах цьогорічного Ukrainian Fashion Week.

Це проєкт української ювелірної спільноти Lanka, присвячений людській стійкості перед обличчям війни. Прикраси, які покажуть на виставці, створені в жанрі contemporary jewellery

«Проєкт Brave To Live познайомить глядачів із роботами, які репрезентують стійкість і мужність українського народу в умовах війни, використовуючи лаконічну й поетичну мову жанру contemporary jewellery», – кажуть організатори. 

Політичні прикраси не варто плутати з «патріотичними прикрасами», зазначають організатори. Політичні прикраси висловлють певну позицію, ідею, спостереження, переживання або коментар щодо політичних, соціальних, економічних і культурних питань. А матеріали й форма мають відповідати повідомленню, яке задумав автор.

Що таке contemporary jewellery

Прикраси в стилі contemporary jewellery створюють з того, що є «під рукою» в абстрактних формах. Зокрема, митці використовують природні кристали, скам’янілості, археологічні знахідки й старовинні предмети, пластик, шкіру, дерево, кераміку. Для створення прикрас також використовувати коробки від льодяників, кришечки, ложки або виделки, уламки російськи снарядів.

Виставку політичних прикрас можна відвідати з 1 по 4 вересня в книгарні «Сенс на Хрещатику» на другому поверсі.

   

Де

вулиця Хрещатик, 34
другий поверх книгарні «Сенс на Хрещатику»

Коли

1–4 вересня
08:00–22:00

   

Ми поговорили з українськими митцями-ювелірами, які працюють у галузі contemporary jewellery, про їхню роботу, політичні прикраси як реакцію на події й способи розказати світу про Україну через свої твори. 

   

Цьогоріч, з 1 по 4 вересня, проведуть уже 55-й сезон Ukrainian Fashion Week, який повертається в Київ після чотирьох сезонів показів за кордоном, зокрема в Лондоні, Копенгагені, Лос-Анджелесі, Лісабоні й Берліні.

Презентації колекцій проведуть бренди Gunia ProjectKsenia Schnaider, UFW Project, Khrystyna Rachytska й Frolov. Також обіцяють покази The Coat by Katya Silchenko, Starchak / Yadviganetyksa, Viktor Anisimov.

Фото й обкладинка: Lanka