Кінокомпанія «Артхаус Трафік» перевипустить в український прокат фільми трьох режисерів, які вважаються класиками.

До осіннього сезону ретроспективи ввійдуть фільми «За що мені це?» Педро Альмодовара, «Колір граната» Сергія Параджанова й «Мрійники» Бернардо Бертолуччі.

Коли покажуть:

  • «За що мені це?» (1984) – 19 вересня.

Драматична комедія стала першим міжнародним успіхом іспанського режисера Педро Альмодовара. Він відовий за фільмами «Паралельні матері», «Шкіра, у якій я живу», «Жінки на межі нервового зриву», а також є володарем двох «Оскарів».

  • «Колір граната» (1969) – 3 жовтня.

Показ фільму приурочений до 100-річчя з дня народження режисера Сергія Параджанова. Цьогоріч ЮНЕСКО вдруге проголошує рік Сергія Параджанова, уперше це сталось у 2004 році.

Реставрацію стрічки виконав кінофонд Мартіна Скорсезе спільно з Cineteca di Bologna. За цю роботу Мартін Скорсезе здобув премію Інституту Параджанова-Вартанова 2014 року.

  • «Мрійники» (2003) – 21 листопада.

Італійський режисер Бернардо Бертолуччі є володарем двох премій «Оскар» і двох «Золотих глобусів». Він відомий за фільмами «Останній імператор», «Конформіст», а також «Останнє танго в Парижі».

Покази фільмів в Україні здійснюють за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

 

Раніше кінокомпанія «Артхаус Трафік» уже перевипускала на великих екранах в Україні класичні фільми, як-от: «Загублене шосе», «Виживуть лише коханці», «Пролітаючи над гніздом зозулі», «Чунцінський експрес», «Піаніст», «8 жінок» і багато інших. Ми також писали про фільми весняного сезону ретроспективи.

   

Редакція The Village Україна попросила засновника Дениса Іванова й програмного директора Іллю Дядика виділити найбільш знакові стрічки кожного з років роботи. Вийшла історія компанії в (майже) 20 фільмах: від «Олдбоя» й «Штольні» до «Зеленої книги» і «20 днів у Маріуполі».