Пʼятий Карпатський гірський міжнародний кінофестиваль (CMIFF) проведуть в Ужгороді.

Цьогоріч у межах програми покажуть фільми про українців в Карпатах, а також представлять дві стрічки на тему адаптації й туризму в горах людей з інвалідністю. Серед документальних фільмів короткого метру зібрали стрічки про втрати під час війни та рефлексії на неї.

«Таким чином цьогорічна програма розказує нам більше про нас самих, наші втрати, волю до життя та про гори, які лікують та надають сил рухатись далі», – каже директор фестивалю Дмитро Грешко.

Загалом, у межах фестивалю покажуть 30 фільмів. До програми увійшли повнометражні документальні стрічки з України, Чехії та Франції, а також короткі метри різних жанрів з понад 15 країн світу. Зокрема, новий фільм Марисі Нікітюк («Коли падають дерева»).

Переможців фестивалю визначать шляхом глядацького голосування за участі членів ГО «Спілка кінокритиків України». Кінофестиваль CMIFF відбудеться з 20 до 22 вересня у Закарпатському академічному обласному театрі ляльок «Бавка». 

   

Карпатський гірський міжнародний кінофестиваль присвячений темі гір, екології та туризму. Він направлений на розвиток кіномистецтва в регіоні, розширенню туризму та обізнаності про стан української екології.