13-й Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів KISFF проведуть з 12 по 18 вересня на двох локаціях – у кінотеатрах «Жовтень» і Кіно42.

У межах заходу представлять 20 тематичних програм і понад 70 кінопоказів. Стрічки присвячені пошуку ідентичності, небінарності, соціальним змінам і потрясінням, гендерним питанням і сексуальності. 

Фестиваль відкриватимуть показом фільму Леоса Каркаса «Це не я», прем’єра якого відбулася цьогоріч на Каннському кінофестивалі.

«Крім того, фестиваль перезавантажує класичні програми. Ми повертаємо на великі екрани культовий марафон «60 фільмів за 60 хвилин», – кажуть організатори фестивалю. Зокрема, покажуть анімовані фільми.

Також на фесті покажуть дві тематичні добірки: «Буденна демократія» від Міжнародного кінофестивалю в Темпере й «Вільне падіння у невизначеність» від команди KISFF. Також представлять програми, що підкреслюють важливість прав людини й прагнення до позитивних змін у суспільстві.

На заході розкажуть про креативні можливості для молоді, режисуру музичних відео й реклами. Для дітей і підлітків відбудеться окрема секція показів й освітніх подій, зокрема вони зможуть відвідати майстер-класи з кіновиробництва. Глядачам покажуть чотири нові добірки фільмів. Переглянути програму й розклад фестивалю можна за сайті.

Квитки й абонементи на фест уже в продажу: глядацький коштує 600 гривень, студентський – 300 гривень. Також можна придбати квитки на окремі кінопокази. Їх вартість 100–170 гривень залежно від фільму, купити їх можна на сайті фестивалю або на порталі.

Для військових, ветеранів, пенсіонерів і ВПО пропонують пільговий абонемент, який треба попередньо оформити. Отримати безкоштовні квитки можна на стійці акредитації в кінотеатрі «Жовтень» з 12 по 18 вересня, із 17:00 по 20:30.

Фільми конкурсу також можна буде переглянути онлайн на території України в кінотеатрі «Титр». Доступ до онлайн-переглядів буде доступний лише з 12 по 19 вересня 2024 року. Такі квитки коштуватимуть від 100 гривень.

   

Київський міжнародний фестиваль короткометражок (KISFF) – це щорічний захід, який проходить у Києві з 2012 року.

Фестиваль має міжнародну й національну програми конкурсу. Також є позаконкурсні розділи: спеціальні покази, ретроспективи, стрічки іноземних режисерів про Україну.

Фото, відео й обкладинка: KISFF, Les Films du Losange