«Читанку незалежності» організовують у меморіальному будинку Лесі Українки в Києві, щоб розвивати традицію родини Косачів.

Її проведуть напередодні Дня Незалежності, 21 серпня. Під час події говоритимуть про книги й пригощатимуть стравами за рецептами Косачів. Також проведуть панельну дискусію про те, як література впливала на розвиток України, і покажуть лист Лесі Українки з книжковими рекомендаціями.

Серед спікерів – президент Національного олімпійського комітету Вадим Гутцайт, дизайнерка Аліна Качоровська, дослідниця старовинної української кухні Лариса Латипова й кінорежисер Олесь Санін.

Для участі треба попередньо зареєструватися за електронною поштою [email protected] або номером +380 98 558 5112 (Ірина Плехова). Дрескод – елементи українського національного одягу або символіки. 

Подію організовують команда застосунку для книжкових відгуків LitCom і Музей видатних діячів української культури.

   

Коли:

21 серпня,
16:00 

Де:

Меморіальний будинок Лесі Українки
вулиця Саксаганського, 97

 

Літературознавиця Тамара Гундорова видала книгу «Леся Українка. Книга Сивілли». У ній ідеться про хворобу й творчість Українки, стосунки із Мержинським, Драгомановим і Кобилянською, подорожі Європою й статус «інакшості». Чому варто прочитати книгу?