У німецькому місті Гамбург бункер Санкт-Паулі перетворили на готельно-ресторанний комплекс, пише CNN.

Споруду заввишки 58 метрів збудували під час нацистського режиму Адольфа Гітлера. Тепер у відновленому бункері облаштували два ресторани, готель Hard Rock, бар, сад, а також виставку, що розповідає про історію будівлі.

На першому поверсі відкрили кавʼярню, бар Constant Grind та магазин. Також перші три рівні будівлі займає бар-ресторан Karo & Paul, який відкрив німецький шеф-кухар Франк Розін. Готель, який також облаштували в споруді, має 134 кімнати. Вартість кімнат там варіюється від 180 до 269 євро.

На п'ятому поверсі розмістили ресторан La Sala, що з іспанської означає «вітальня». А на даху споруди створили парк площею 1400 м², до якого веде «гірська стежка» довжиною 560 метрів зі сходами та пандусами.

   

Споруда у Гамбурзі є однією з восьми наземних зенітних бункерів, яка також слугувала як бомбосховище, що побудували після нальотів британської авіації на Берлін у 1940 році.

Фото: Matzen Immobilien, CNN