Харківська формація Some People відкрила Школу креативних індустрій у місті.

Її відкрили на базі «Центру нової культури». Наразі діє набір студентів за двома напрямками – діджеїнг і саунд-продюсеринг. Уже за кілька місяців обіцяють оголосити й нові напрямки, зокрема курс для візуал-артистів. 

Набори будуть проходити в кілька хвиль. Це означає, що ті, хто не пройшли відбір у першу хвилю, зможуть доєднатися до школи пізніше. Перші студенти вже навчаються в школі. Наступний набір оголосять наприкінці серпня. Харків’яни зможуть навчатися тут безкоштовно.

До кінця року планують запустити нові локації «Сам Пі», команда уже працює над їх візуалом. А в школі обіцяють добудувати кав’ярню.

   

Формація почала будувати «Центр нової культури» в приміщенні колишнього заводу поблизу історичного центру Харкова в 2023 році. Зокрема, там проводили шоукейси електронної музики й показували театральні вистави ще до офіційного відкриття.

   

The Village Україна розпитав засновників формації Some People про простір на Римарській, який відкрили в березні цього року, Центр нової культури на Іванівській у Харкові та їхню глобальну місію – повернення українців у Харків.

Фото й обкладинка: Some People