Закриття Олімпійських ігор-2024 у Парижі відбудеться завтра, 11 серпня, о 22:00 (за київським часом) на стадіоні «Стад де Франс».

Церемонія закриття має назву «Рекорди». Організатори обіцяють, що «перенесуть глядачів у подорож у часі у минуле й майбутнє», зокрема, надихалися Стародавньою Грецією.

Режисером шоу став Томас Джоллі. «Я розробив шоу, у якому Олімпійські ігри знову зникають, а хтось приходить і знаходить їх. Це дуже візуальне, дуже хореографічне, дуже акробатичне шоу з оперним виміром, щоб створити чудовий візуал і попрощатися зі спортсменами з усього світу», – описав концепцію Джоллі.

На церемонію запросили понад 100 артистів, акробатів, танцюристів та артистів цирку. Організатори також кажуть, що «світові співаки доповнять шоу». 

Хто виступатиме на церемонії

За даними Variety, на шоу має виступити актор Том Круз. Ймовірно, він спуститься з вершини стадіону з олімпійським прапором, щоб передати його у Лос-Анджелес [наступну Олімпіаду проводитимуть у США]. Зазначають, що частину церемонії уже відзняли, зокрема Том Круз здійснив стрибок із парашутом.

На церемонії можуть виступити також Біллі Айліш, Снуп Доґґ і гурт Red Hot Chili Peppers. Зазначають, що усі троє виступатимуть разом у Лос-Анджелесі, також частину спільного виступу записали заздалегідь.

Місце проведення не повідомляють, щоб уникнути терактів [напередодні у Відні скасували три концерт Тейлор Свіфт через загрозу теракту].

   

Олімпійські Ігри стартували в Парижі 26 липня 2024 року. У медальному заліку Україна посідає 18 місце [станом на 17:00]. Загалом спортсмени й спортсменки вибороли три золоті, чотири срібні й чотири бронзові медалі. 

Цьогоріч брейкінг дебютував на Олімпійських іграх. Українську збірну представляють три атлети – бібой Олег Kuzya Кузнєцов, бігьорлз Анна Stefani Пономаренко та Катерина Kate Павленко. До того ж, український бібой Андрій Intact Курносов став офіційним суддею змагань на брейкінгу.

Фото й обкладинка: Variety, sortiraparis.com, Gage Skidmore