Мистецька агенція «АртПоле» презентує показ відеонотаток «#Бабин_Бахмут і далі на Гуляйполе» з волонтерської подорожі й проведе благодійну попап-виставку в «Довженко-Центрі».

Відеонотатки створили із записів трьох подорожей і «десятків годин розмов із музичним супроводом». Волонтери з карпатського села Бабин їздили разом із військовими до їхніх друзів і родичів. До розроблення документальних відео долучилися мультимедійна художниця Оля Михайлюк, польський музикант Томаш Сікора.

Стопкадри з відеонотаток ФОТО: «АртПоле»

Ідея зародилася минулого року на Великдень, коли в селі Бабин збирали допомогу близьким на фронт. «Тоді Оля Михайлюк написала Томеку Сікорі, що тривожні дзвінки й гірські потоки, пташині співи й скотч, яким перемотують подарунки на фронт, цимбали й те, як виють дороги, де регулярно йде військова техніка, необхідно нотувати», – розповідають організатори «АртПоле».

Також у «Довженко-Центрі» відбудеться попап-виставка «Світлокола–Карпати». Фото з неї можна буде обміняти на донейти. Зібрані кошти передадуть на потреби 10-ї ОГШБ «Едельвейс». 

Відеонотатки з подорожі покажуть:

  • 8 серпня в «Промприлад. Реновація» (Івано-Франківськ);
  • 13 серпня в «Довженко-Центрі» (Київ)
  • 15 серпня в «Туристичному інформаційному центрі» (Запоріжжя)

Волонтери закінчать свою поїздку у Гуляйполі, де також покажуть відеонотатки.

Кількість квитків обмежена. Вони коштують 100 гривень, і купити їх можна за посиланням. На зустрічі відвідувачі зможуть передати «вітання» бійцям через волонтерів, кажуть організатори.

   

Мистецька агенція «АртПоле» зняла документальні відео про те, як ірпінці пережили російську окупацію. У відео – розповіді садівника, котрий рятував людей і дерева у своєму житловому кварталі; історії зооактивістів, які годували покинутих домашніх тварин; і волонтерів, які завозили в місто хліб і ліки, попри зруйновану інфраструктуру.

Фото й обкладинка: «АртПоле»