Arthouse Traffic випустили трейлер фільму «Мирні люди», який вийде в український прокат 29 серпня.

В основі фільму – перехоплені розмови росіян з їхніми близькими з Росії й пейзажі українських міст і сіл, що постраждали від війни. «Голоси «мирних», цивільних розкривають світові очі на хід так званої «спецоперації» й жахливий внутрішній світ росіян. Саме з таких перехоплень складається стрічка, що досліджує природу російського імперіалізму й колоніалізму, роль пропаганди у вторгненні, і торкається питання колективної відповідальності росіян і росіянок», – зазначають у команді.

Режисеркою фільму стала Оксана Карпович («Не хвилюйся, двері відчиняться»), продюсерки – Ольга Бесхемльниціна («Байконур. Вторгнення», «Стоп-Земля») і Дар’я Бассель («Будинок зі скалок», «Редакція»). 

Стрічку зняли в копродукції з Францією й Канадою. Кінокартину показали на 74-му Берлінале, а також на «Миколайчук Open» в Україні.

Документальний фільм можна буде подивитися лише в деяких кінотеатрах. Розклад незабаром з’явиться на сторінці фільму

   

Прем’єра стрічки «Мирні люди» відбулася на міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA, її представили як фільм-відкриття. Документальний фільм отримав Спеціальну відзнаку на Гонконзькому міжнародному кінофестивалі й нагороду «Срібний Ріг» у Кракові. 

Фото, відео й обкладинка: Arthouse Traffic