Збірку оповідань «Арабески» Сергія Жадана з його авторськими ілюстраціями на обкладинці й сторінках видасть чернівецьке видавництво Meridian Czernowitz.

Сюди увійшли 12 оповідань «про історії людей із різним минулим, зруйнованим сьогоденням і невідомим майбутнім». «Про цей час говоритимуть як про час великої жорстокості і великої сердечності. Цей час пізнаватиметься за голосами людей, які не бо­яться свідчити і звинувачувати, а також дякувати й освідчуватись», – описує збірку Жадан. 

Перезамовити книгу вже можна за посиланням до 31 серпня. 40 гривень з кожного проданого примірника перерахують на потреби 13-ї бригади НГУ «Хартія». А в українських книгарнях книжка буде доступна з початку вересня 2024 року.

   

У червні 2024 року письменник і музикант Сергій Жадан вступив до лав 13-ої бригади НГУ «Хартія». А у липні він з бригадою запустили мандрівне радіо «Добрі новини з Дикого Поля».

Випуски радіо записують у пересувній мобільній радіостудії. Вони будуть виходити щотижня «у різних місцях в різний час, але це завжди будуть відверті розмови з тими, хто воює, і тими, хто підтримує наше військо та, попри все, розбудовує країну».