Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва планують перейменувати, бо він «не відповідає сучасним напрямам діяльності», йдеться на сайті Київради.

Колектив театру пропонує назву «Театрально-видовищний заклад культури «Київський муніципальний академічний театр опери та балету». Скорочена назва лишиться незмінною – Київська опера. 

«Теперішня назва театру не відповідає напрямкам його діяльності, є застарілою і не розкриває його сучасний профіль», – зазначила депупатка Київради Вікторія Муха. Проєкт рішення підтримали на засіданні постійної комісії Киїради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій 23 липня.

   

Театр створили у 1982 році. Попри війну театр зберіг колектив і продовжує працювати. Загалом за час існування у театрі поставили понад 200 постановок і понад 40 вистав показали вперше.

«За понад 40 років роботи театр зазнав колосальних змін, оскільки суто дитячий і юнацький формат театру трансформувався у культурний заклад для всіх категорій глядачів», – наголошують у Київраді. За останні роки з репертуару також вилучили твори російських і радянських композиторів.

   

Харківський академічний драматичний театр (театр імені Пушкіна) перейменують на честь українського драматурга Григорія Квітки-Основ’яненка. Ймовірно, нове ім’я в ХАДТ буде не раніше осені.

Фото й обкладинка: Київська міська рада