Резиденцію для художниць з різних регіонів України запускають Projector Foundation і проєкт про українське мистецтво «Сноби». 

Резиденцію проведуть в селі Музичі Київської області з 29 липня по 11 серпня, щоби «створювати міжобласні звʼязки». Кураторкою стане співзасновниця резиденції й феміністська художниця Алевтина Кахідзе.  

У межах проєкту трьом художницям запропонують вести щоденники перебування у довільній формі. Також організовують поїздки у Київ для відвідання виставок і нетворкінгу, а в підсумку проведуть групові виставки у Музичах та Києві.

Хто може подати заявку?

  • Художниці старше 18-ти років;
  • Працюють з темами локального краю;
  • Проживають на території України й мають значний досвід проживання не в Києві.

Подати заявку можна до 00:00, 21 липня, за посиланням. Організатори оплатять проїзд, проживання у будинку з окремими спальнями та спільним душем у селі Новосілки неподалік Музичів. Також забезпечать трансфер до Музичів, сніданки, кухню та всі необхідні матеріали. 

Проєкт реалізують в рамках програми «Сама собі ціль» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри (UCBI)».

   

У 2022 році студія DocNoteFilms у співпраці з об’єднанням Babylon’13 випустили перший епізод документального серіалу про митців, які залишилися в Україні й продовжують творити під час війни.

Його присвятили художниці, кураторці, дизайнерці й парфумерці Алевтині Кахідзе. Початок повномасштабного вторгнення РФ вона застала в себе вдома на Київщині і щодня спостерігала за просуванням російських загарбників, а згодом – за звільненням територій, через мистецтво реагуючи на події.