Видавництво UA Comix випустило мальопис «Символи незламності». У мальованій історії збірали три символи, які набули особливого значення під час російсько-української війни.

Перша історія «Драмтеатр» присвячена Маріупольському драматичному театру від моменту його створення до авіаудару 16 березня 2022 року. 

Історію Бородянського півника розказали вустами «добрих звірів, котрі стають свідками руйнувань цивільних житлових будинків та інфраструктури». 

Остання історія – історія українського прапора, що став символом опору героїв історії спершу під час Революції Гідності, потім бойових дій на Донбасі і, зрештою, повномасштабної війни.

Ідея мальопису виникла на початку повномасштабного вторгнення, як «швидка реакція на події», кажуть у команді. Робота над проєктом тривала два роки. Історія про Драмтеатр увійшла до короткого списку Спеціальної номінації Премії Львова – міста літератури ЮНЕСКО в 2023 році. 

Купити мальопис можна за посиланням. Примірник коштує 450 гривень, 50 гривень з кожного екземпляру переказують на потреби 12 бригади НГУ «Азов».

   

Напередодні UA Comix анонсувало комікс «Іду на штурм» про бійців 3-ї окремої штурмової бригади. Комікс планують випустити в липні-серпні 2024 року. Його вартість становить 200 гривень, а зробити передзамовлення можна за посиланням.

Обкладинка й фото: UA Comix