Книгу про екстремальну спеку випустить українське видавництво «Бородатий тамарин» Макса Кідрука.

Ідеться про книгу «Палюче тепло вб'є нас найперше» письменника і редактора Rolling Stone Джеффа Ґуделла. «Це книга про те, що трапиться з нашими життями та нашими громадами, коли температура типового літнього дня сягатиме 45°C замість нинішніх 30°C», – описують у видавництві. 

Ґуделл працював у сфері екологічної журналістики й у своїй книжці він пояснює, чому весна настає на кілька тижнів раніше, а осінь – на кілька тижнів пізніше. Також пише про те, який вплив це матиме на все: від продуктів до хвороб. 

«До кінця вашого життя кожне наступне літо буде одним із найспекотніших за всю історію спостережень. Тому, зрештою, літо 2024-го виявиться одним із найпрохолодніших цього століття. Радійте йому, поки воно триває...», – пише автор. 

Книга доступна для передзамовленням за посиланням. Вона коштує 469 гривень й вийде 24 серпня 2024 року. 

   

У 2024 році червень став найспекотнішим за всі роки спостережень. Середня температура в червні становила +16,66°C, що на 0,14°C вище за попередній температурний рекорд у 2023 році, а також на 0,67°C вище ніж середній показник за 1991–2020 роки.

Раніше зазначали, що 2023 рік був найспекотнішим у світі за весь час спостережень, починаючи з 1850 року. Попереднім найтеплішим роком вважали 2016 рік.

Обкладинка й фото: «Бородатий тамарин»