Фестиваль української культури «Виделка Fest» відбудеться 25–28 липня в Чорноморську, що в Одеській області.

Що в програмі заходу?

  • музична програма;
  • покази сучасних український фільмів;
  • літературні читання, зустрічі з авторами та презентації книг;
  • майстер-класи та воркшопи;
  • інтерактивні розваги для дітей;
  • дискусії від представників бізнесу, органів місцевого самоврядування і представників активного студентства.

Серед учасників «Виделка Fest»: музичні групи Vivienne Mort, «Пиріг і Батіг», «Мова», «Хейтспіч», співачка Христина Соловій, письменник Артем Чех, поет Артур Дронь, поетеси Світлана Поваляєва, Ярина Чорногуз, Катерина Калитко, Мар’яна Савка.

 

 

Фестиваль започаткували в 2023 році, торік його проводили в місті Вилкове на Одещині. «Цьогоріч фестиваль пройде під гаслом «Пам’ятай. Борись. Плекай»: «пам’ятай, яку ціну ми щоденно платимо, щоб зберегти свою мову, культуру та незалежність, борись за свої мрії, ідеали та свободу, плекай свої таланти на нові ідеї», – зазначають організатори фестивалю.

Вхід вільний, однак треба заповнити анкету гостя.

Організатори заходу також підготували мерч. За донейт від тисячі гривень можна отримати футболку з написом «Пам’ятай, борись, плекай». У формі треба вказати бажаний колір футболки, розмір, адресу доставки і додати скриншот підтвердження донейту. Донейти спрямують на проведення майбутніх фестивалів і заходів. 

   

«Виделка Fest» – некомерційний фестиваль української культури, який створили три громадські організації – «Український PEN-клуб», «Ініціатива «Люди» та «Українські студенти за свободу». Мета фестивалю – привезти сучасну українську культуру туди, де вона має бути присутня.

Фото й обкладинка: «Виделка Fest»