Укрпошта анонсує поштовий блок «Олімпійська команда України 2024».

Для нього створили шість марок: «Дзюдо», «Важка атлетика», «Фехтування», «Веслування на байдарках і каное», «Теніс» та «Кульова стрільба». 

Тираж становить 100 тисяч примірників, для яких використали голографічну плівку. З них 6000 блоків – неперфоровані із наддруком для власників філабонементів «Ексклюзив». Дизайнерами стали Сергій та Олександр Харуки.

Поштовий блок уже можна передзамовити за посиланням, а ціна становить 150 гривень. З 19 липня він також буде доступний для придбання у відділеннях, філателістичних крамницях й онлайн на сайті.

Цьогоріч понад 100 українських атлетів братимуть участь в Олімпійських іграх в більш як 20 видах спорту. «Тож десь 100 разів ми будемо нервово витирати спітнілі долоні й ходити кімнатою туди-сюди», – коментують у команді Укрпошти.

   

На Олімпійських іграх 2024 в Парижі, що триватимуть з 26 липня до 11 серпня, дебютуватиме український брейкінг. Там змагатимуться 32 спортсмени (16 бібоїв і 16 бігьорлз) з усього світу. Кожну країну можуть представляти максимум чотири учасники.

За результатами турнірів Україну представлятимуть Анна Пономаренко (бігьорл Stefani), Катерина Павленко (бігьорл Kate) й Олег Кузнецов (бібой Kuzya), які ввійшли до десятки найкращих бігьорлз і восьми найкращих бібоїв світу.

   

У серпні 2023 року міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт заявив, що Україна візьме участь на Олімпійських іграх у Парижі, що відбудуться влітку 2024 року, навіть за умов допуску до змагань спортсменів з Росії й Білорусі в нейтральному статусі.

У грудні 2023 Міжнародний олімпійський комітет допустив до Олімпійських ігор-2024 атлетів з Росії й Білорусі в нейтральному статусі. Атлети з Росії й Білорусії зможуть виступати лише в особистих стартах, команди не будуть допущені. Учасників Олімпіади відбиратимуть лише через офіційні старти, без додаткових кваліфікаційних можливостей.

У Міністерстві закордонних справ України назвали помилковим рішення МОК дозволити російським і білоруським спортсменам брати участь у міжнародних змаганнях у нейтральному статусі.

У березні 2024 року Міжнародний олімпійський комітет і Міжнародний паралімпійський комітет також дозволили російським і білоруським тенісистам брати участь в Олімпійських іграх у Парижі в нейтральному статусі.

Обкладинка й фото: Укрпошта