Фестиваль «Книжкова країна» на ВДНГ проведуть вдруге з 26 по 29 вересня. 

Там буде ярмарок книжок, презентації, майстер-класи, обговорення з авторами й експертами. Також збільшать кількість тематичних напрямів, івентів і зберуть українські видавництва, письменників, журналістів, блогерів та інших діячів індустрії. Окрім того, на осінній «Книжковій країні» створять більше зон для читання. 

На фестивалі буде три напрямки. Програму «Кіно та література» проведуть в павільйоні №6: будуть профільні івенти, дискусійні панелі між авторами й представниками видавництв та кіноіндустрії, майстер-класи зі створення кіносценаріїв і екранізації творів. Куратором напряму є ветерансько-волонтерська спільнота Banderas. 

Окремою складовою програми стане ініціатива «Фронтмени», у межах якої проведуть «творчу репрезентацію» військових та ветеранів за підтримки «Культурного десанту». У павільйоні №4 проходитимуть зустрічі з авторами-учасниками російсько-української війни й презентації. 

Також додадуть напрям «Фентезі та горор». Проведуть, зокрема, виступи авторів, перформанси, квести й інтерактивні заходи. Куратором є спільнота «Бабай».

Як і на попередньому фестивалі, будуть працювати дитяча та освітні зони. Створять також спеціальні місця з доглядом для наймолодших. Вхід на фестиваль вільний, а оновлення програми організатори будуть публікувати на сторінках фестивалю у Facebook та Instagram.

   

Уперше «Книжкову країну» провели на ВДНГ 25–28 квітня 2024 року. Захід відвідали понад 68 000 людей й удалося продати близько 85 тисяч книжок.На фестивалі зібрали 100 видавництв і провели 324 події, серед яких дискусія про терапевтичне письмо з Іреною Карпою, презентація платівки Qirim від Jamala, а також зустріч з Олександром Тереном і представлення його книги «Історія впертого чоловіка».