Українська студія Knife! Films випустила трейлер документальної драми «Яремчук: Незрівнянний світ краси» про українського виконавця Назарія Яремчука.

Яремчук відомий завдяки композиціям «Червона рута», «Водограй», «Гай, зелений гай», «Стожари» та іншим. У фільмі розповідатимуть про його життя та кар'єру через спогади близьких, особисті щоденники та хроніки, кажуть у Knife! Films. 

Згадають, зокрема, про його перемогу на конкурсі «Пісня-71» з «Червоною рутою», загибель Володимира Івасюка, гастролі різними континентами й виступи в Чорнобилі. 

Фільм вийде у кіно з 8 серпня, а фестивальна премʼєра відбулася на міжнародному кінофестивалі «Миколайчук Open». Режисером фільму став Артем Григорян, а продюсером – Максим Сердюк. Донька виконавця Марія Яремчук брала участь у створенні фільму як виконавча продюсерка. 

   

Раніше українська студія Knife! Films випустила документальний серіал «Епізоди» про історії незалежної України. Серіал містить три епізоди: «Україна на Мундіалі», «Тінь Чорнобиля» й «Не перемикайтесь!».

Перший епізод «Україна на Мундіалі» присвячений матчу за вихід у чвертьфінал між футбольними збірними України й Швейцарії на Чемпіонаті світу 2006 року. А друга частина розповідає про створення української відеогри «S.T.A.L.K.E.R.: Тінь Чорнобиля».

Редакція The Village Україна зустрілася з співзасновниками української продакшн-студії Knife! Films до прем’єрного показу, щоб дізнатися, як працювати над документальним кіно під час повномасштабної війни, звідки взялися на це гроші і які ще фільми в роботі й планах.

Обкладинка й фото: Knife! Films