Мультфільм «Шрек 5» вийде в прокат влітку 2026 року, повідомляє DreamWorks Animation. Прем’єру запланували на 1 липня 2026 року.

До озвучення персонажів повернуться Майк Маєрс, Едді Мерфі й Кемерон Діаз. Поки невідомо, чи доєднається до складу Антоніо Бандерас, який озвучував Кота в чоботях. 

Режисером п’ятої частини «Шрека» стане Волт Дорн, який працював над трьома попередніми частинами. Співрежисер – Бред Ейблсон. Продюсерами стануть Джина Шей і засновник Illumination Кріс Меледандрі.

У червні Едді Мерфі, який озвучує Віслюка, уже почав запис голосу для п’ятої частини мультфільму. Також він говорив про плани зняти додатковий фільм «Віслюк». Вочевидь, його зроблять після виходу «Шрек 5».

   

«Шрек» – повнометражний мультик кінокомпанії DreamWorks Pictures, який отримав «Оскар» як найкращий анімаційний повнометражний фільм. Наразі зняли чотири частини. Перша частина стала лауреатом премії «Оскар» у категорії анімаційних повнометражних фільмів. Крім того, випустили два спінофи: «Кіт у чоботях» (2011) і «Кіт у чоботях: Останнє бажання». 

Відео: DreamWorks Animation