Apple Originals випустили перший тизер фільму F1 про «Формулу-1» з Бредом Піттом, повідомляє Deadline. Прем’єру фільму планують на 25 червня 2025 року.

За сюжетом, Бред Пітт грає колишнього гонщика Сонні Хейза, який повертається у «Формулу-1», щоб стати ментором для новачка Джошуа Пірса, якого грає Дамсон Ідріс.

Продюсери фільму – чинний гонщик «Формули-1» Льюїс Гамільтон і сам Бред Пітт. Режисують фільм Джозеф Косинські й Джеррі Брукгаймер. Автор сценарію – Ерен Крюґер. Вони раніше працювали над стрічкою «Топ Ґан: Меверік».

Зйомки фільму відбувалися під час дев’ятьох справжніх Гран-прі «Формули-1» і перегонів «24 години Дайтони». Актори виїжджали на трек у перервах між тренуваннями, кваліфікаціями й власне перегонами. На зйомки команда мала девʼять хвилин.

Для зйомок розробили спеціальне авто: перероблений болід «Формули-2» отримав оновлений кузов від «Формули-1». Актори тренувалися на болідах, щоб пілотувати авто під час зйомок, протягом трьох місяців.

Продюсери зазначили, що у фільмі також знімуться гонщики «Формули-1» Естебан Окон і Карлос Сайнс, які зіграють самі себе.

   

15-річний український пілот Олександр Бондарев уперше в історії дебютує у «Формулі-4». Бондарев візьме участь у двох останніх раундах італійської «Формули-4» перед повноцінним сезоном F4 у 2025 році.

   

Українець Олександр Бондарев уперше в історії доєднався до академії Williams Racing Driver Academy британської команди «Формули-1» Williams у 2023 році. Він почав їздити на картингу у 2014-му, коли йому було пʼять років, а в сім років став наймолодшим чемпіоном змагань Rotax Max Challenge Ukraine. У 2023 році Бондарев став першим в історії українцем, який переміг на чемпіонаті Європи з картингу CIK-FIA.

Фото, відео й обкладинка: Warner Bros. Pictures, Deadline