Видавництво «Віхола» випустило «дійсно ботанічне дослідження» про продукти, які завжди є в холодильнику від Олексія Коваленка з назвою «Звичайна екзотика. Історія рослин, які ми їмо».

«Нова книжка ботаніка знайомить нас зі світом через фрукти й овочі: від анісу, інжиру й дині до базиліку, ківі тйа лічі; від Середземномор’я й Китаю до Австралії, Аргентини й Канади», – ідеться на сайті видавництва. У книзі Олексій розказує секрети, як правильно їсти екзотичні рослини.

Автор розповідає, чому деякі люди ненавидять запах кінзи і як роблять вино з пастернаку. Ботанік пояснює, як люди одомашнили певні види рослин, причини й наслідки цього явища.

Коваленко вмістив у книжку «вісім років полювання за екзотичними рослинами на городах, квітниках, ботанічних садах, розплідниках, полицях супермаркетів, тематичних сторінках й інших усюдах».

Також у книжці можна дізнатися про кулінарні властивості рослин і їхній вплив на культуру, політику й науку.

Книжка коштує 600 гривень, придбати її можна на сайті видавництва.

   

Олексій Коваленко – ботанік і лектор, автор. Олексій веде свій канал на YouTube «Довколаботаніка» і блог «Ботанік у кедах». Раніше він випустив три книжки: «Фрукти проти овочів. Чому кавун – не ягода, а томат – це фрукт»​, «Рослини-прибульці. Як борщівник та амброзія захоплюють Землю», «Планета грибів. Як гриби годують, лікують і вбивають нас».

фото й обкладинка: видавництво «Віхола», Олексій Коваленко, Ірина Щепіна