Кримінальна драма українського режисера й військового Олега Сенцова «Носоріг» вийшла на українських онлайн-стримінгах. 

Це другий повнометражний ігровий фільм Сенцова про 90-ті роки. Тепер він доступний для перегляду на Sweet.TV, Megogo, «Київстар ТБ» й Takflix.

Про фільм

Фільм розповідає історію, засновану на реальних подіях 90-х в Україні, про героя на прізвисько Носоріг. За сюжетом, він потрапляє до кримінального світу й починає свій шлях, який приведе його «зовсім не туди, куди він очікував». У головній ролі – актор і тепер військовий Сергій Філімонов. 

   

Знімання проходили в Кривому Розі, Львові й Києві та завершилися в грудні 2020 року. Світова прем’єра фільму відбулася на 78-му Венеційському кінофестивалі в офіційній конкурсній програмі «Горизонти», українська – восени 2021-го на Київському тижні критики. Стрічку визнали найкращою на Стокгольмському міжнародному кінофестивалі, а з травня 2022 року вона також доступна для перегляду на Netflix. 

Редакція The Village Україна розпитала Олега Сенцова про вибір першого сценарію фільму після звільнення із незаконного ув’язнення в Росії, вирок 1990-м і наступну стрічку, яку можна назвати найбільш особистим проєктом режисера.