Творці мультфільму «Мавка. Лісова пісня» й режисер Антоніо Лукіч («Люксембург Люксембург», «Мої думки тихі») створять анімаційний сатиричний фільм «Наша файта» (Family Squad), повідомляє Variety.

Роботу над фільмом команда анонсувала під час міжнародного фестивалю анімаційних фільмів в Ансі. Стрічку позиціонують як «життєствердну драму, орієнтовану на молодь».  

Тут ітиметься про самотнього заправника Сергія Пунька, чиє життя змінюється, коли «через помилку ангела смерті він опиняється на небесах». Чоловіку дають другий шанс на життя, але для цього він повинен повернутися на Землю й знайти хоча б одну людину, якій він потрібен. Так чоловік починає пошуки батька, якого ніколи не бачив, знаходячи в цей час друзів і рятуючи життя дитини.

Режисером мультфільму «Наша файта» стане Костянтин Федоров, а художником-постановником – Крістіан Коскінен. Обидва були членами творчої групи фільму «Мавка. Лісова пісня». Антоніо Лукіч допомагатиме в ролі креативного продюсера.

Федоров описує фільм як «подорож самопізнання й спокути, що пропонує дослідити труднощі життя й людських стосунків». Водночас Коскінен додасть у фільм свою «особливу естетику візуального стилю, що поєднує спрощені образи персонажів із вигадливим і деталізованим тлом», додає Variety. 

   

«Мавка. Лісова пісня» – другий повнометражний мультфільм української студії Animagrad, створений за мотивами драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня», а також на основі українських міфів і традицій.

За мотивами мультфільму «Мавка. Лісова пісня» Film.ua Group розробляють повнометражний фільм. Він має ще більше «занурити в український фольклор», утім сюжет і навіть персонаж відрізнятиметься від анімаційного, кажуть у команді фільму.

Редакція The Village Україна говорила з художником-постановником мультфільму «Мавка. Лісова пісня». Вийшла історія про те, як загалом влаштований процес виробництва й чому в «діснеївщині» звинувачують європейські анімаційні студії.

22 серпня в кінопрокат вийде їхній горор «Конотопська відьма». Це перший фільм із майбутньої лінійки жахів від медіагрупи Film.UA Group. Над фільмом працювали продюсерка Ірина Костюк і сценарист Ярослав Войцешек, які також разом створювали мультфільм «Мавка. Лісова пісня» української студії Animagrad.

   

Антоніо Лукіч – режисер фільмів «Люксембург Люксембург» і «Мої думки тихі». Він також запустив YouTube-канал «Мої думки про кіно», у якому публікує відеоесе про кіно.

Читайте великий профайл The Village Україна на Антоніо Лукіча, який ми готували зі знімань фільму «Люксембург, Люксембург».

Обкладинка: пресслужба «Люксембург, Люксембург»