Фільм «Я і Фелікс» української режисерки Ірини Цілик («Земля блакитна, ніби апельсин») виходить на Netflix.

«Я і Фелікс» виходить в онлайн-прокат. Передусім на Netflix і лише для України», – каже Цілик.

Фільм зняли за книжкою Артема Чеха «Хто ти такий?» У стрічці показують дорослішання хлопця Тимофія в 90-х, його сім’ю й друзів, перше кохання й стосунки з колишнім контррозвідником Феліксом, який став частиною його сім’ї.

Одну з головних ролей, Фелікса, зіграв український письменник Юрій Іздрик. За сюжетом, Фелікс – колишній контррозвідник, солдат ГРУ, десантник радянської армії й глибоко травмована досвідом війни людина.

Фільм також доступний на Megogo, Sweet TV й Kyivstar TV, а влітку він також зʼявиться на іншій платформі й буде доступний для багатьох інших країн, зазначає Цілик.

   

Повнометражний ігровий фільм Ірини Цілик «Я і Фелікс» вийшов в український прокат 11 квітня. У межах премʼєри провели тур містами України, який тривав десять.

Раніше редакція The Village Україна поспілкувалася з Іриною Цілик про фільм «Земля блакитна, ніби апельсин», стрічку з Іздриком, магію кіно й рішення відмовитися від звання заслуженої діячки мистецтв України.

Ми також запитали в режисерів, як шукали 90-ті в сучасному Києві, чи справді це «найтемніші часи» й чому інтерес до 90-х пов’язаний не лише з дорослішанням режисерів.