European Design Awards 2024 оголосила переможців. Серед них – чотири українські компанії.

Агенція Obys отримала золоту відзнаку Integrated Identity Applications і приз журі за шрифт «Абетка». Його створили, щоби популяризувати сучасні шрифти українських дизайнерів і розповідати про символи української державності. «Історія української боротьби у 33 літерах», – коментують журі.

Золоту відзнаку Corporate Illustration отримала й компанія O0 Design за проєкт Freewrite. Вона розробила брендинг і вебсайт, який «не відволікає й допомагає письменникам залишатися зосередженими під час творчого процесу».

Ця ж компанія отримала срібну відзнаку Animated Storytelling за проєкт Fynn Credit, у межах якого створили відео для фінансової компанії.

Срібну нагороду Self-Initiated Projects отримала агенція Kultura Studio за авторський календар із ручним тисненням на 2024 рік. «Цей проєкт – це одночасно й дизайн, й образотворчий друк, і перформативна практика» – ідеться в описі. 

Таку ж нагороду в категорії Health & Beauty Packaging отримала українська компанія Orchidea. Вона розробляла брендинг, упакову, вебсайт і соціальні мережі для бренда догляду за шкірою.

   

У 2021 році дизайн-студія O0 Design отримала бронзову відзнаку на European Design Awards за роботу над брендом для безпілотників Pyka. Студія O0 Design створена у 2020 році як виокремлений проєкт засновників українського стартапу Petcube.

Обкладинка й фото: European Design Awards